Vorige week maakten Reinout en Emma sushi. Ik kocht een paar jaar geleden een zeer helder en bruikbaar sushiboekje. Het heet "simpel sushi" van uitgeverij de Lantaarn. Veel verschillende soorten sushi en sashimi worden uitgelegd en mooi in beeld gebracht. Hierboven een kommetje met sushi/sashimi ingrediënten. Het smaakt net zo lekker als kant en klare hapjes, is tijdbesparend en ziet er prachtig uit. Het kan ook op een bordje en ipv vis met bv. omelet, avocado, komkommer en japanse zeewiersalade.
Smelt 100 gram pure chocola en een eetlepel roomboter zachtjes au bain marie. klop 4 eiwitten met wat zout stijf. Roer 3 eidooiers, 3 theelepel gezeefde poedersuiker en eventueel anderhalf zakje mokka/koffiepoeder door de gesmolten chocolade. Roer een lepel geslagen eiwit door het chocolademengsel om het wat dunner te maken en schep dan de rest van het eiwit erdoor. Schep in kleine kopjes of glaasjes en laat een paar uur in de koelkast opstijven.