donderdag 11 juni 2009

vers van het land

Wat Allerhande is voor Albert Heijn, is het blaadje "smaakmakend" voor de Natuurwinkel. In het zomernummer onder andere een recept voor jonge prei en aardappel met ei en kervelmayo.
Hierbij het recept voor citroen-ricottataart met aardbeien uit hetzelfde blad.

Voor zes punten:
1 vanillestokje
geraspte schil van een citroen
250 gram ricotta
3 eieren, gesplitst
3 eetlepels bloem
150 gram suiker
3 eetlepels limoncello of andere citroenlikeur
verwarm de oven voor op 175 graden. Schraap het merg uit een vanillestokje. Klop de eidooiers met ricotta en vanille. Roer bloem, suiker, likeur en rasp erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het ricottamengsel. Bestuif een ingevette vorm met bloem en schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in 35 minuten gaar. Laat afkoelen tot lauw en serveer met verse aardbeien en lobbig geslagen room.

Geen opmerkingen: