vrijdag 7 september 2007

steak tartare

Een plank en een goed mes. Dat is alles wat je nodig hebt voor het bereiden van het volgende klassieke Franse Brasserie-gerecht
In het programma "eten met Bianca" van de Amsterdamse zender AT5, dat vanavond de eerste aflevering van het nieuwe seizoen uitzond konden we de bereiding volgen van Steak tartare.

De steak tartare van Grégory Nicole
Gerard Doustraat 98
tel. 020-470 03 01

U heeft nodig:480 gram rundvlees (kogelbiefstuk, of filet)

50 gram fijngehakte sjalotjes
50 gram kappertjes
20 gram gehakte peterselie
4 gezouten ansjovisfilets
1 theelepel Dijonmosterd
1 theelepel ketchup
1 theelepel mayonaise
1 scheutje tabasco
1 scheutje Worcestershiresaus
1 scheutje cognac naar smaak peper en zout

Materiaal:1 groot scherp mes, een snijplank, 2 vorken


Bereidingswijze:Snij het vlees in zo klein mogelijke blokjes.
Leg het vlees op een plat bord of grote schaal.
Prak met een vork de ansjovis fijn en meng door het vlees.
Doe alle andere ingredienten erbij en meng met de vorken alles goed door elkaar.
Proef vervolgens of het goed op smaak is
voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
Lekker met een frisse salade, verse frieten en mayonaise. Of gewoon met een goed stuk boerenbrood
!

Geen opmerkingen: