![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyr7ccSv1CN3Yq9YtGAadHjJh5WHXFSr7tzk-wzyPLNmPIRWOltsFN3DBM8mRjJoep3hzbfovtILYZWulWT2xZ1_W1y9RRukfTzkcIz7BHUUjESUNXTVUmCPJ_iQnbzFKlaRsnwGM_CG5X/s400/imagesCAJXCOQO.jpg)
250 g kristalsuiker
½ à 1 theelepel zout
1½ theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel gemalen piment
2¼ dl zonnebloemolie
3 eieren, losgeklopt
150 g walnoten, grof gehakt
350 g wortelen, fijn geraspt
Voor de glazuur:
200 g verse roomkaas
4 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels boter of margarine
± 225 g poedersuiker
1 à 2 eetlepels citroensap
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 175°C. Een vorm (Ø ± 26 cm) invetten.De bloem, de suiker, het zout, het zuiveringszout, de kaneel en de piment mengen. De olie erdoor roeren en het mengsel luchtig kloppen. De eieren er één voor één doorkloppen. De noten en de wortelen erdoor roeren en het mengsel in de vorm scheppen. De carrotcake in het midden van de oven 40 à 45 minuten bakken. De cake iets laten afkoelen, uit de vorm nemen en op een rooster verder laten afkoelen.Voor de glazuur de roomkaas met de crème fraîche en de boter loskloppen. De poedersuiker in gedeelten erdoor roeren tot het mengsel mooi glad is. De glazuur op smaak brengen met citroensap en dan in een dikke laag over de afgekoelde cake strijken en in ± 1 uur laten harden.
1 opmerking:
Altijd lekker cake met wortels en noten. Zo lekker sappig blijven ze. Cake met courgette is ook zo iets...mmmm
Een reactie posten