![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJdUfqowr5D-N-FHtcdVfgFxiXYxVDSvEnPAWpLR3baxnfs5S12GmttgHXoD8KB-y3jzMjJlVGwPHkM-c0xLyrr_EyTEpcsQK0xW5GX_KR8FbEC6__PIbVkzEjS6UuRw5VUarxt-qQzZyu/s400/koekjes+010.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1B62R-FGVjuewQSmexyiMfF0RLp2Zjs3Gj7K2zSMXwGKMNudwjManmhAGv8wHT8XXK-nNCa_s4He-LCCKYA1jlf-8zqp-86Dibv0PuuVfTcyIUFdRNOOtZHfmuR-BdHRbAKlWwj82vlLT/s200/koekjes+010.jpg)
Doe 50 gram poeder- of basterdsuiker, 50 gram maïzena, 100 gram bloem, 50 gram zachte roomboter,een halve theelepel bakpoeder, rasp van 1 citroen en een snufje zout in een kom en kneed er vlug een deegje van.
Maak een rol van 3 cm doorsnede en snijd er schuine plakjes van ongeveer een halve cm dik van.
bak ze in een voorverwarmde oven van 160 graden ongeveer een half uurtje. Van Nigella mag shortbread niet bruin en niet bros. Van mij wel. Een beetje licht gekleurd dus en juist bros. Strooi er als ze nog warm zijn fijne tafelsuiker of vanillesuiker over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten