![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdEmDTw8STIOuFGrbL_iqjfE9mB5-iL0hlx9hUHCvpOKI-Q0CsHd4-FENq8rpnb86v3i_fqEuik3tn9q50m27fNfOFDt0PxADOtFC9tYtrpfBevCuzOpaubFIuHlIwn2jlhscZW8hycZ8M/s400/wintercake+023.jpg)
Een pak mix voor fijne cake (Koopmans)
150 gram boter
4 middelgrote eieren( ik nam grote)
een flinke eetlepel griekse yoghurt
100 gram gewelde rozijnen (evt. in rum of cognac)
200 gram gemalen hazelnoten (grootste deel fijngemalen, klein deel grof)
1 appel in dunne plakjes geschaafd en nog even iets fijner gehakt met een mes.
Mix, boter, eieren, yoghurt en fijngemalen hazelnoten tot een een mooi beslag draaien in de keukenmachine.
Dan de groffer gehakte hazelnoten, de rozijnen en de appel erdoor scheppen.
In een cake of tulbandvorm doen en 60 a 70 minuten bakken op 160C graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten