In opmars naar pasen het volgende recept. Afkomstig van "mijnreceptenboek.nl"
Mijn paasbrunch wordt een familiaire aangelegenheid waarbij de meeste gasten vegetarisch zijn. De kip komt er dus niet in . Ik ga wat goochelen met franse groente/bouquet garni bouillonblokjes.
0,25 knolselderij
2 wortels
1 grote prei
ca. 800 gram kippenbout
1theelepel peperkorrels
zout
peper
500 gram groene asperges
250 gram Parijse worteltjes (diepvries)
100 gram diepvrieserwten
4 pasteitje à 25 gram
2 eetlepels boter
2 (afgestreken) eetlepels bloem
5 eetlepels droge witte wijn
100 milliliter slagroom
1 eidooier
kervel en citroen als garnering
Bereidingswijze van Pasteitjes met lenteragout.
Maak de knolselderij, de wortels, de prei schoon en hak ze fijn. Doe het vlees in een hoge pan, voeg 750 milliliter water, de knolseldrij, de wortels, de prei en de peperkorrels toe en laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes doorkoken. Was de asperges, snijd de houtige uiteinden af en verdeel de asperges in stukjes. Haal het vlees uit de bouillon en zeef de bouillon. Voeg de asperges toe en laat de bouillon 10 minuten verder garen. Voeg de laatse 5 minuten de Parijse worteltjes en de erwten toe. Laat de groenten uitlekken en vang de bouillon op. Verwijder het vlees van de botten en verdeel het in stukjes. Bak de pasteitjes volgens aanwijzing op de verpakking. Verhit de boter in een pan en bak de bloem kort erin aan, roer de bouillon en de wijn erdoorheen. Breng aan de kook en laat de saus ca. 5 minuten pruttelen. Verhit de groente en het vlees erin en breng op smaak. Roer de eidooier door de slagroom en roer het mengsel door de ragout. Breng de ragout niet meer aan de kook. Giet de ragout in de pasteibakjes en garneer met kervel en schijfjes citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten