(typ voor het recept meatloaf in het zoekvak)
De andere helft ging in de Italiaanse ragu die vervolgens weer terecht gaat komen in een lasagne waar we meerdere dagen van gaan leven.
Uit het boek Italian Regional Cookery, samengesteld door Valentina Harris, het volgende recept voor de beroemde Bolognese saus.
6 eetlepels olijfolie
1 ui, gepeld en fijngehakt
1 wortel, schoongemaakt en fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 knoflookteen, fijngehakt
50 gram fijngehakt gerookt spek
25 gram gedroogde porcini, geweekt in warm water en uitgelekt
450 gram rundergehakt
1 groot glas rode wijn
1 eetlepel (klein blikje) tomatenpuree verdund met een half glas warm water
zout en peper
Fruit alle groenten in de olie. Voeg het spek toe en laat 4 minuten sudderen. Voeg dan de porcini toe en het gehakt. Bak het gehakt rul. Voeg dan de wijn en de verdunde tomatenpuree toe en laat heel zachtjes een paar uur sudderen. Het lekkerste is ie als je 'm na een dag weer opwarmt.
6 eetlepels olijfolie
1 ui, gepeld en fijngehakt
1 wortel, schoongemaakt en fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 knoflookteen, fijngehakt
50 gram fijngehakt gerookt spek
25 gram gedroogde porcini, geweekt in warm water en uitgelekt
450 gram rundergehakt
1 groot glas rode wijn
1 eetlepel (klein blikje) tomatenpuree verdund met een half glas warm water
zout en peper
Fruit alle groenten in de olie. Voeg het spek toe en laat 4 minuten sudderen. Voeg dan de porcini toe en het gehakt. Bak het gehakt rul. Voeg dan de wijn en de verdunde tomatenpuree toe en laat heel zachtjes een paar uur sudderen. Het lekkerste is ie als je 'm na een dag weer opwarmt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten