donderdag 9 december 2010

ragout met kip en shitake

ragout 002
Snijd twee kipfilets in dunne kleine stukjes. Fruit een fijngesneden kleine ui glazig in wat boter. Doe er de kipfilet bij en bak op matig vuur gaar en voeg terwijl dit bakt een half knoflookteentje (ragfijn gesneden) toe en een bakje shitake in plakjes. Strooi hier na een paar minuten ongeveer anderhalve eetlepel bloem over en laat even meebakken terwijl je roert. Doe er dan een klein (AH) flesje droge witte wijn bij en blijf roeren tot zich een mooie ragout vormt. Eventueel nog wat water erbij als het te dik is. Maak de ragout zorgvuldig op smaak met een theelepel (dijon ) mosterd en een half verkruimeld bouillonblokje (kip, groenten of kruidenbouillon) Zelf heb ik nog wat bouquet garni blokjes uit Frankrijk. Eventueel nog wat zout en absoluut versgemalen peper. Tenslotte een klein bekertje slagroom erdoor en een fijngesneden lenteuitje. De bladerdeeg tompoucen maakte ik van drie roomboter bladerdeeg-plakjes. Ze werden op elkaar geplakt met losgeklopte eidooier en doormidden gesneden. Nog wat dooier over de bovenkant en een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.
ps. Achteraf bedacht ik me dat deze ragout misschien nog lekkerder wordt met een uit elkaar geplozen gebraden of gepocheerde kip.

Geen opmerkingen: