zondag 20 november 2011

kersenclafoutis

Het is nog even wachten op autochtone kersen maar als het zover is gaan ze in deze clafoutis. ('t Kan ook met overzeese kersen)
ingrediënten
2 mooie scharreleieren
75 g basterdsuiker
40g bloem
100ml slagroom
100ml melk
boter om in te vetten
225g ontpitte kersen
Voor de vanilleroom
150ml slagroom
25gr poedersuiker
zaadjes van 1 vanillestokje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
Doe eieren en suiker in een kom en roer ze los met een garde.
Zeef de bloem erbij en meng goed. Dan de melk en de room erbij. Laat even 10 minuten staan.
Vet een stenen pie-vorm in met wat boter en strooi wat fijne suiker in de vorm.
Verdeel de kersen in de vorm en giet voorzichtig het beslag erbij zo dat je de kersen nog ziet.
Bak 20 - 25 minuten tot het baksel stevig aanvoelt.
Laat de clafoutis afkoelen.
Sla de room stijf met de suiker en vanillezaadjes en serveer bij de afgekoelde clafoutis.

Geen opmerkingen: