zaterdag 21 april 2012

Hartige cake


Vandaag in het Parool, plaatste Johannes van Dam


een recept van Rachel Khoo, voor een hartige cake. 


Een leuk gerecht voor een picknick of lopend

buffet.

Rachel voegde pruimen, pistache nootjes en geitenkaas 

toe. Met de vulling kan natuurlijk eindeloos worden 

gevarieerd. Denk aan gedroogde tomaatjes, geroosterde 

paprika, courgette, gebakken spekjes, tonijn, handenvol 

verse groene kruiden etc etc.


Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 150 gram verse geitenkaas, verbrokkeld
  • 80 gram gepelde, grof gehakte pistache nootjes
  • 100 gram gedroogde pruimedanten in stukjes gesneden
  • 4 kipvriendelijke eieren
  • 150 ml lekkere olijfolie
  • 100 ml melk
  • 50 gram griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakevorm (voor 500 gram) in en bekleed met bakpapier.
  2. Meng bloem, bakpoeder, pruimen nootjes en geitenkaas in een kom.
  3. Mix in een andere schaal de eieren met de olie, melk en yoghurt, zout en peper.
    schep het bloemmengsel voorzichtig om met de eiermix. Niet te lang.
  4. Doe het beslag in de cakevorm
  5. Bak de cake 30 a 40 minuten tot een prikker er droog uitkomt.
  6. Laat afkoelen in de vorm.

Geen opmerkingen: