dinsdag 8 mei 2012

Tortilla met tijm en citroen



Er kwam een recept voorbij waarvan ik meteen dacht : Lekker snel een keer maken. Aangezien ik afgelopen zondag een fijne, nieuwe Monoprix-koekenpan kreeg van mijn zomerkind Caroline. heb ik direct de daad bij het woord gevoegd.

Bak ringen grote zoete ui (1 of 2) glazig in olijfolie. Bewaar daarna in een kommetje.
Bak dan blokjes vastkokende aardappel. Zoveel dat je de bodem van de pan nauwelijks meer kunt zien.
Begin twee minuten op hoog vuur, daarna vijftien minuten op laag vuur laten garen met deksel op de pan.
Maak een mengsel van 6 eieren, twee kleingesneden teentjes knoflook, peper, zout, geraspte schil van een citroen en een handjevol blaadjes verse tijm en eventueel fijngesneden platte peterselie. 
Meng de uitgelekte blokjes aardappel en de ringen ui door het eimengsel en bak de tortilla op rustig vuur. Halverwege keren met behulp van een bord.
Tenslotte helemaal laten afkoelen en in puntjes of blokjes snijden. Heerlijk als tapa.

1 opmerking:

Solama zei

Ziet er goed uit! En ook nog gezond!