zaterdag 14 juli 2012

kokos/sereh ijs


Nodig                                                                         
  • 8 stengels citroengras
  • 300 milliliter dikke kokosmelk
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 110 gram fijne tafelsuiker
  • 200 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels gedroogde kokos
Bereiding
Snijd 4 stengels citroengras doormidden en kneus ze met een deegroller. Doe de kokosmelk met het citroengras in een pannetje. Breng aan de kook en neem dan van het vuur. Laat het mengsel circa 30 minuten intrekken. Doe de eieren, eidooier en de suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pannetje met zacht kokend water en klop 3-4 minuten met een garde of tot het mengsel dik en licht is. Neem van het vuur en klop nog 3-4 minuten of tot het afgekoeld is. Klop de room tot zachte pieken en schep er het eimengsel doorheen. Neem de citroengras uit het pannetje en schep de afgekoelde kokosmelk door het room-eimengsel. Giet het mengsel in een schaal en laat in 4-6 uur bevriezen. Roer regelmatig om of maak er ijs van in een ijsmachine.
Of doe de (sorrymaarhelaasikhebgeenijsmachinemethode). Bevries het mengsel in een hersluitbare plastic zak, breek de bevroren plak in stukken boven de keukenmachine. laat deze draaien tot het ijs weer enigszins glad is, giet het in een (met plastic beklede) vorm en laat weer bevriezen tot ijs.

Geen opmerkingen: