donderdag 31 januari 2013

pilav met spinazie


Museum FOAM heeft nieuwe café/restaurant eigenaren.
Deze week was het de vuurdoop voor een diner voor een groep gasten.
wat mij betreft is die vuurdoop heel geslaagd met onder andere een bordje pilav met spinazie en lamsvlees.
De pilav heb ik thuis nagemaakt. Heerlijk gerecht.

Pilav met spinazie en pistachenootjes
200 gram basmati of andere langkorrelige rijst
400 m l bouillon of water
75 gram boter
1 ui gesnipperd
500 grof gehakte spinazie
75 gram pistachenootjes
Dille, munt en peterselie, van alles 15 gram
Rijst wassen, 10 minuten laten weken en en weer afspoelen.
Bouillon of water laten koken en tegen de kook aanhouden
In boter ui fruiten en spinazie laten slinken.
Als vocht is verdampt, de rijst erbij en de bouillon.

Aan de kook brengen, doorroeren en 12 minuten op heel zacht vuur  laten garen.
Andere helft boter in de pan en nootjes laten kleuren.
Nootjes met boter door de pilav plus kruiden erbij.
Weer 5 minuten op zacht vuur. (niet roeren.)
Daarna alles voorzichtig losroeren met een vork en nog tien minuten met 
schone theedoek tussen deksel en pan laten staan. Nogmaals losmaken en serveren.


Geen opmerkingen: