Van een vriend, die net als ik regelmatig met 90 % van een een struik bleekselderij blijft zitten omdat je vaak maar een paar stengels nodig hebt, kreeg ik een recept van bleekselderijsoep. Heerlijk met wat verkruimelde blauwe kaas.
4 ½ stengel(s) | bleekselderij |
900 ml | groentebouillon |
450 ml | melk |
75 gr | margarine, plantaardig |
1 ½ | ui(en), geel |
150 ml | yoghurt |
1 ½ teen | knoflook |
3 el | bloem (of een aardappel in stukjes laten meekoken) |
walnoten | |
kaas, Stilton | |
zout | |
peper, wit, uit de molen |
Bereiding
Pel de ui en hak hem fijn, was de selderij en snijd de stengels in dunne schijven, hak het groene blad fijn. Pel de knoflookteen en hak het fijn.Verbrokkel de Stilton en zet apart. Hak de walnoten grof.
Smelt de margarine in een diepe pan en fruit de selderij, de knoflook en de ui lichtjes aan. Strooi na 3 minuten het meel erbij en roer het goed om. Giet dan de groentebouillon en de melk er beetje bij beetje bij en blijf goed omroeren. Kook het geheel even op, draai het vuur op matig en zodra het een beetje pruttelt de Stilton en de walnoten erbij doen en zachtjes omroeren.
Tot slot de yoghurt erbij doen en warm laten worden.
Breng de soep nog op smaak met een beetje peper en zout en verdeel over de borden.
Garneer de soep met het fijngehakte blad van de selderij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten