De komende tijd, dagen, weken, we gaan het meemaken, ga ik proberen de koolhydraten zoveel mogelijk te mijden. Geen taarten dus. Ik wilde toch iets bakken voor mijn bezoek. Het werd een cake zonder bloem of boter en zo min mogelijk zoet. De ingrediënten kun je zo blindelings uit de schappen van de natuurwinkel grijpen. Ik heb gesteggeld met de ahornsiroop en de kokosolie om een faillissement te voorkomen. Het werd gewoon zonnebloemolie, een lepel bruine suiker en een lepel honing. De cake ziet er prima uit. Morgen nemen we een hap(je).
·
200 gram amandelmeel
·
1 geraspte appel
·
100 gram rozijnen
·
100 gram gehakte
noten
·
30 gram
kokosschaafsel
·
½ theelepel bakzout
·
Snuf zout
·
2 eieren
·
50 gram gesmolten
kokosolie (op kamertemperatuur)
·
50 gram ahornsiroop
·
1 eetlepel citroensap
Werkwijze:
·
Verwarm de oven voor
op 175°C.
·
Vet een bakblik in
·
Meng amandelmeel,
geraspte appel, rozijnen, gehakte noten, kokosschaafsel, bakzout en zout.
·
Meng in een andere
kom eieren, kokosolie, ahornsiroop en citroensap.
·
Voeg het eiermengsel
bij het amandelmeel mengsel en roer het goed door elkaar.
·
Giet het mengsel in
je bakblik en bak in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven.
1 opmerking:
Deze ga ik zeker uit proberen.
Leuk blog heb je hier, ik zal nog even rondneuzen!
Een reactie posten