vrijdag 24 september 2010

pompoensoep

012

Voor je het in de gaten hebt is het weer tijd voor pompoensoep.
Bij de turkse groentenboer kocht ik een stuk pompoen van ongeveer een kilo.
In de pan gingen achtereenvolgens :
1 kilo pompoen in kleine stukjes
2 uien in stukjes
1 winterwortel in stukjes
1 flinke teen knoflook
Doe alle groenten in een hete pan met een scheutje olijfolie. Fruit alles een paar minuutjes. Af en toe even omscheppen. Dan kippen- of groentebouillon erbij tot alles net onder staat. In ongeveer twintig minuten gaar laten worden. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Maak op smaak met peper, zout en eventueel gembersiroop. opdienen met een scheutje of kloddertje room, wat peterselie of koriander.

1 opmerking:

Balsemien zei

Mmmmmmmmmmm, grappig ik had donderdag een pompoensoepje met cantharellen op mijn blog. Een heel fijn weekeinde!