zondag 16 januari 2011

EMMA 21

Verjaardagstaarten voor de bijna 21 jarige Emma
009
022
018

6 opmerkingen:

Balsemien zei

MMMMMMMMmmmmmmmmmmmm, dat ziet er vreselijk lekker uit! Zelfgemaakt?

klarakapucine zei

Haha. Homemade? Yep. Dit zijn de chocoladetaart (van Nigella), de appeltaart (recept van Holtkamp) en de tarte au fromage ofwel cheesecake maar dan met volle kwark ipv creamcheese. Drie telkens terugkerende succesnummers op feesten en partijen.

Corrie zei

Wat een prachtige taarten!!! Ik heb meteen het recept van Holtkamp op internet opgezocht en geprint, maar kun je me ook vertellen waar ik het recept van die schitterende cheesecake kan vinden en nog een vraag ... hoe krijg je ze zo mooi hoog?

Corrie zei

Suf van me, vergeet ik je te feliciteren met Emma voor wie al dit moois en heerlijks is gemaakt, alsnog van harte!

klarakapucine zei

Hallo Corrie,

Het recept voor de cheesecake (in dit geval tarte au fromage) vind je terug op mijn eigen blog. Wat betreft de hoogte kan ik je aanraden om een iets kleinere springvorm te nemen. (ik gebruik 20 cm) Ik vind ze inderdaad ook mooier wanneer ze hoog zijn. Bij het recept van 19 september 2008 vind je het deeg voor de citroentaart dat prima bruikbaar is voor de cheesecake.(laat de witte chocola maar zitten) Op 17 augustus 2007 plaatste ik het recept van cheesecake. ik gebruikte toen nog een andere korst maar het recept voor de vulling kun je gewoon volgen. Succes. Als je 'm onder de knie hebt is het een blijvertje !

Corrie zei

Heel hartelijk bedankt voor je uitleg! Ik ga snel de citroentaart opzoeken, ben ik ook al daol op, op welke taart niet zou ik zeggen ;- ) De vulling van de cheesecake vind ik vast ook wel.
Voor de kleinere bakvormen heb ik weer een erg leuke reden voor een kringlooprondje.
Heerlijk die taarten voor de verjaardagen in maart bij ons!
Groetjes en dank van Corrie