zondag 10 april 2011

Klein Centraal Overveen

Het ritje met de trein vanaf Amsterdam centraal duurt precies twintig minuten. Je stapt uit in een compleet andere wereld. Groen en idyllisch.
Ik was uitgenodigd voor de jaarlijkse muziekuitvoering van neef David, de muzikale trots van de familie. De voorstelling vond plaats in de Bloemendaalse muziekschool. Een oud schoolgebouw met een stokoude kastanje op het plein en vrij uitzicht op een sloot en landerijen. Zo moet het altijd blijven.
Na de reeks geslaagde en soms geduldvergende optredens was het tijd voor een een drankje en een hapje.
De nieuwe Loetje werd het niet, aangezien een deel van het gezelschap vegetarisch eet en  Loetje is van de biefstukken. Het werd restaurant "Klein Centraal", gevestigd in het voormalige stationsgebouw van Overveen. Daar is het gezellig met een terras dat omstreeks half zes nog lekker in de zon ligt.
Je kunt er de hele dag terecht voor tijdrelevante hapjes en drankjes. Voor ons tweemaal de salade met geitenkaas en eenmaal de lamshaas. Na de maaltijd was het een kwestie van het spoor oversteken en de trein naar Amsterdam pakken. Waarom doen we dit toch niet vaker ?
Een adres dat me er aan doet denken is De Generaal in Baarn. Eveneens naast het station in een groener dan groene omgeving en bv prima bitterballen.

Geen opmerkingen: