zaterdag 5 november 2011

geroosterde knolgroenten uit de oven

 v o o r

n a

Een, vingerdikke, plak knolselderij in niet te kleine blokjes
Een halve winterwortel, dit stuk in de lengte halveren en in stukjes
2 sjalotten, gepeld en gehalveerd
4 krielaardappeltje in de schil.
2 a 3 knoflooktenen in de schil
1 venkelknol in parten

in de vijzel : theelepeltje venkelzaadjes, tl gedroogde rozemarijn, tl gedroogde tijm, paar peperkorrels. Lekker even kneuzen. Dan een eetlepel olijfolie  erbij en even mengen met de kruiden.
Kruidenolie in de schaal met de groenten goed omschudden zodat alle stukjes een filmpje olie hebben.
Stort de groenten op een bakblik, bestrooi met zeezout en bak op 180 graden ongeveer 50 minuten.
Schud de groenten halverwege de baktijd even om.

Ik maakte een sausje van griekse yoghurt, Hellman's mayo, verse dragon, piepkleine blokjes augurk en wat kappertjes.

Daar ik tegenwoordig  meestal in m'n eentje eet waren er genoeg groenten over voor een heerlijk knolselderijsoepje met ook weer sjalot, blokjes wortel en een enkel aardappeltje. In de pan met kippenbouillon, half uurtje borrelen en dan pureren.

Geen opmerkingen: