maandag 1 oktober 2012

gehaktbroodje

Het recept voor gehaktbrood stond al eerder op de blog maar ditmaal zijn de hoeveelheden voor een kleiner exemplaar.

In een grote schaal, met genoeg ruimte om enthousiast te kneden gaan :
400 gram gehakt van een rund dat een goed bestaan heeft genoten.
1 ei
een royale theelepel grove mosterd
peper en zout
een eetlepel griekse yoghurt of creme fraiche
fijn gehakte kleine (rode) ui
teentje fijngehakte knoflook
twee, tot fijn kruim gemalen afbakbroodjes (kaiser)
Een handvol platte peterselie en blaadjes van 8 takjes verse tijm. (ik laat het altijd mee malen met het brood in de keukenmachine.)

Enfin, de hele bliksemse boel dus in de kom en kneden maar.
Als alles goed gemengd is stort je het in een passende vorm die eventueel bekleed is met reepjes ontbijtspek (laat overhangen zodat het gehakt later bedekt kan worden)
Maak een sausje van een lepel suiker, een lepel balsamico en twee lepels tomatenketchup en schenk dit over het gehakt. Dek af met het ontbijtspek en laat zo'n 40 a 50 minuten bakken op 180 graden.


Geen opmerkingen: