donderdag 7 maart 2013

mosterdsoep

Ik ben in de valkuil van een kant en klaarprodukt gestapt. De luxeverpakking van luxe cup-a-soepjes van Unox verleidde mij tot de aankoop van romige mosterdsoep. Getverdegetver.
Even heel snel een recept gezocht van mosterdsoep maar dan lekker.


4 el olijfolie2 sjalotjes (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
6 el grove mosterd
2 el Provencaalse kruiden (gedroogd)
2 el bloem
1,5 L groentenbouillon
4 el uitgebakken spekjes 
4 el dragon (fijngesneden)
2 el dille (fijngesneden)

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook een minuutje. Voeg dan de mosterd en de kruiden toe en bak een minuutje mee, goed doorroeren. Doe er de bloem bij en bak dit ook een minuut al roerend mee. Giet er dan de bouillon op en breng aan de kook. Voeg dan de dragon toe en laat dit op een laag vuur ongeveer een minuut of 20 zachtjes trekken. Doe er dan de dille en spekjes bij.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wauw goed bezig! Conny heeft ook een goed recept

Anoniem zei

Lekker, dIe gaan we beslist proberen.