woensdag 24 april 2013

Clafoutis

Het smsje van dochter E sprak duidelijke taal. Er moest clafoutis. Ik liep door de stad en werkte de clafou-checklist af in mijn hoofd. Bloem > check, eieren > check, boter > check, melk > op het lijstje, suiker > op het lijstje, pot zwarte kersen > op het lijstje.
Thuisgekomen, met de extra ingrediënten, deelde ik een basisrecept voor clafoutis in twee, beboterde en bakpapierde een ovenschaaltje en maakte een beslag van 80 gram bloem (dat was alles dat ik nog had), 2 eieren, 150 ml melk, twee eetlepels fijne suiker, beetje zout en een eetlepel gesmolten boter. Ik goot de helft in het ovenschaaltje, deed daar een potje uitgelekte kersen bij en voegde de rest van het beslag toe. het schaaltje ging in een oven van 175 graden, ongeveer 45 minuten en toen was het clafoutis en zag er zo uit.

Geen opmerkingen: