zaterdag 4 mei 2013

asperge quiche

Hoera voor de asperge ! Vanochtend, op de Lindengrachtmarkt lagen er megadikke asperges in de groentenkraam. Er gingen slechts 4 stuks in ruim een pond. Om bevrijdingsdag luister bij te zetten bakte ik een quiche met asperges en ham. 
Een simpel deegje van 150 gram bloem, 100 gram boter, wat zout, theelepel poedersuiker en een eetlepel ijswater. (bloem en boter, zout en suiker tot kruimels wrijven en snel met een lepel  koud water tot een deegje kneden) uurtje laten rusten in de koelkast.

Ik sneed schuine stukken van de asperges en kookte ze gaar maar niet te zacht.  Het anderhalf onsje ham rolde ik op en sneed er rolletjes van. 
In een ingevette en met bakpapier beklede springvorm ging het deeg, een laagje amandelschaafsel dat nog ergens stond, afwisselend rolletjes ham en stukjes asperge en een mengsel van 4 eieren, een scheut room, zout, peper, nootmuskaat, een theelepel grove mosterd en twee volle eetlepels gemengde verse kruiden. te weten, peterselie, dille en dragon. Hoe die smaakt weten we nog niet, hoe ie eruitziet wel :

2 opmerkingen:

Balsemien zei

Mmmm wat klinkt dat lekker, met een aspergeteler om de hoek en een klein bedje asperges in de tuin ga ik me daar aan wagen als de eerste asperges er zijn! Dank voor het recept...
Fijne bevrijdingsdag!

Nell Nijssen zei

O, dat ziet er behoorlijk lekker uit. Fijne tip, zo'n aspergequiche!