donderdag 10 oktober 2013

pasta met worst en salie

Gisteren werd het pasta met worst en salie en citroen. Het recept vond ik op Cook Fresh Food.
Simpel, verrukkelijk, een blijvertje. Salieblaadjes frituren is dé manier om de salieplanten wat uit te dunnen. Erg lekker.


Ingrediënten voor 2 personen
olijfolie
paar takjes verse salie
2 sjalotjes
4 kleine of 2 grote verse varkensworstjes
1 glas witte wijn
flinke scheut room
1 dessertlepel grove mosterd
zout & peper
200 gram pasta, orecchiette of penne rigate
1 citroen
Zet een flinke pan water op voor de pasta.
Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en frituur zo’n tien blaadjes salie in een paar minuten knapperig, ze moeten nog wel groen blijven. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de sjalot in dunne ringen en fruit die zachtjes aan in dezelfde olie.
Snijd de worstjes voorzichtig in duimdikke stukjes, het is de bedoeling dat je straks stukjes worst in de saus hebt en geen los gehakt. Bak de stukjes worst voorzichtig bij de uien tot ze rondom beginnen te kleuren.
Schenk de wijn erbij, op hoog vuur even flink laten borrelen en de aanbaksel van de bodem losschrapen met een houten lepel. Room en mosterd erbij en zo’n 5 blaadjes fijngehakte salie. De saus op laag vuur zo’n 10 minuten zachtjes laten pruttelen. De worst moet garen en de saus dikt zo een beetje in.
Ondertussen de pasta koken, eerst de pasta in het kokend water, dan pas zout toevoegen.
Pasta afgieten, beetje van het kookvocht bewaren, de pasta direct bij de saus. Zonodig wat van het kookvocht erbij, op hoog vuur goed doorwarmen.
Serveren met de verkruimelde gefrituurde salie en wat rasp van een citroenschil bovenop.

Geen opmerkingen: