maandag 4 augustus 2014

Bruchetta houmous plus





Het  recept voor het succeshapje bij de verjaarsborrel van gisteren moet snel even worden genoteerd want het ging erin als bruschetta met houmous, paddestoelen en gekaramelliseerde rode ui.

Snijd een stokbrood bruin of wit of iets d'r tussenin in dunne, iets schuine, plakjes. Leg ze op bakpapier op een bakplaat, bestrijk ze licht met (olijf) olie en bak in een matig hete oven goudbruin en  knapperig. 175 graden, na 20 controleren en evt nog wat langer. Ze moeten echt droog 

Bereid de twee toppings voor. Dit kan al ver van tevoren. Ik nam een verpakking gemengde paddestoelen, hakte ze in piepkleine blokjes en bakte ze in olijfolie met wat gesnipperde knoflook en      tijm.
daarna in een kom met wat olijfolie, peper, zout, een kneep citroensap en veel verse fijngehakte peterselie.
De rode uien ( ik gebruikte 5 middelgrote uien. Je kan het restant nl makkelijk bewaren) heel fijn snipperen.
en aanbakken in een beetje olie. Als ze zacht en glazig zijn (niet bruin) een eetlepel bruine suiker erover strooien, laten smelten en dan een scheutje balsamico 2-3 eetlepels erbij. Stroperig laten worden en dan laten afkoelen in een kom.


Bestrijk de afgekoelde toastjes royaal met houmous en lepel er wat van beide toppings op. 

Geen opmerkingen: