![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-IK3rSQMIUvqj1FxMNOO6vhEvyUAEWTyi1tVc3922A5wVwa3bHLOENnOuNmWTp5O-e-DE3ofVGWcrv4I6HhS0GvyCJ7OdzNykAA4qb-q8MoUd4SXKjk2ZS8BrNSU0YvYJ-r0IOysnkV5W/s400/images%5B11%5D.jpg)
Verwarm wat olie of boter in een pan en fruit daarin een fijngesneden ui glazig, Doe er een bos schoongemaakte worteltjes, in stukjes, bij en een dito aardappel. Bak dit even mee. Dan een liter kippenbouillon (van blokjes) toevoegen en wat versgemalen peper en evt peterselie. Laat koken tot de worteltjes en aardappel zacht zijn. Pureer met de staafmixer of in de blender. Ik maak 'm altijd een beetje zoet met een scheutje gembersiroop. Als de soep te dik is kan er nog wat water bij. Lekker met wat zure room. En eventueel zelfgemaakte croutons.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten