zondag 9 augustus 2009

spinaziequiche

In een opwelling kocht ik een megazak spinazie. Thuisgekomen zat ik er een beetje mee. Wat te doen met al dit groen. In de ijskast nog een half stuk zachte geitenkaas en een half blok gerookt spek. Dat spek werd kleingesneden en gebakken. Daarbij ging beetje bij beetje de spinazie en een fijngesnipperd knofje. Toen zag de spinazie er al een stuk handiger uit.
In een quichevorm vlijde ik plakjes bladerdeeg daarover strooide ik een restje grano pardano gemengd met een lepel paneermeel, de uitgedrukte spinazie ging er bovenop het stukje geitenkaas erboven verkruimeld en om de vulling officieel te maken en de boel bij elkaar te houden nog 3 losgeklopte eieren met een klein scheutje melk. (had geen room). Wat peper en nootmuskaat erover.Na ongeveer 20-25 minuten in een oven van 200 graden kwam er een verrassende taart uit de oven die ook nog eens goed smaakte. Jammer dat de spinaziewassers van AH niet iets beter hun best hadden gedaan. (zeker uitzendkrachten in de vakantie). Er was sprake van een knarsje.

Geen opmerkingen: