zaterdag 20 november 2010

ovengeroosterde wintergroenten

015

Ovengeroosterde wintergroenten.
Winterwortel/zoete aardappel/knolselderij/rode ui en roseval kriel gingen in stukken van gelijke grootte in een schaal met een scheutje olijfolie, fijngesneden tijm en rozemarijn, knoflook en grof zeezout. Na het husselen, op de bakplaat in een oven van 200 graden ongeveer een half uurtje.
Er ging een lamsburger bij en vers meergranenbrood

3 opmerkingen:

Monica zei

een heerlijke combinatie bleek dit te zijn. Dank daarvoor; lees met plezier je blog!

Balsemien zei

Hoi,
Vanavond ovenschotel gemaakt (had je blog nog niet gezien!) met pastinaak, aardpeer, knoflook en groene kruiden. Flink olijfolie erover en door elkaar gehusseld. Na bijna 2 uur was het nog niet lekker gaar, wat deed ik niet goed?
had de schaal niet afgedekt...
Welterusten!

klarakapucine zei

Wat jammer dat de knollen niet wilden garen. Geen idee waar dat aan ligt. Je kunt overigens zuinig zijn met de olijfolie. Alles moet even de olie hebben gezien en dan wat grofgemalen zeezout erover. Weet niet welke oven je gebruikt. Ik zette 'm op de hetelucht-stand, 200 graden. In mijn groenten selectie zaten dit keer geen pastinaak of aardperen maar volgens mij moet het ook best met die groenten lukken. In de herkansing dus maar.