zaterdag 9 juli 2011

kipkoolkerrie-pasteitje met filodeeg

Emma beschreef een pasteitje dat ze onlangs at in een Amsterdams eetcafe. Het klonk niet al te ingewikkeld en vandaag maakte ik het na.


De oven ging aan op 180 graden. In de ene koekenpan werd een kipfilet gebakken. In de andere pan ging een grote fijngesnipperde ui, een zak voorgesneden spitskool en een stuk of tien in stukjes gesneden gedroogde abrikoosjes. Deze vulling werd gesmoord samen met een flinke suf kerrie, zout en peper in wat boter. De inmiddels gaar gebakken kipfilet ging, in uitgeplozen, vorm bij de vulling.


Filodeeg werd ingesmeerd met gesmolten boter, dubbelgevouwen en in tweeen verdeeld. Deze dubbele lapjes gingen in de holletjes van een muffinvorm en in elk deeglapje kwam een flinke eetlepel van de vulling.
De hoekjes deeg weer naar binnen vouwen, bestrijken met gesmolten boter en ongeveer een kwartier bakken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mmmmm klinkt lekker, de ga ik ook eens proberen!