zondag 24 juli 2011

sloooow cooking

Een recept van BBC FOOD vertaald. Dit als antwoord op de fantasieloze Paroolbroodjes van de laatste tijd.
Simpel maar met goede spullen en aandacht bereid.


Pulled pork with spicy coleslaw


BROODJE GEPLUKT VARKENSVLEES & KOOLSALADE

INGREDIËNTEN


VOOR HET VLEES :
2 kilo varkensschouder. Uiteraard van een scharrelvarken bij een verantwoorde slager anders moet je er niet aan beginnen.
1 eetlepel chili vlokken
1 eetlepel mosterdzaad
zout en peper (versgemalen)
200 ml witte wijnazijn
250 ml cider (waarom dat niet in alle variaties tegen een redelijke prijs te koop is in Nederland begrijp ik nog steeds niet)
3 uien in dunne plakjes
6 tenen knoflook, in dunne plakjes


VOOR DE KOOLSALADE :
halve witte kool dungeschaafd
2 grote wortelen geraspt
2 rode uien dungeschaafd of gesneden
1 rood pepertje zonder zaadjes, fijngehakt
175 gram mayo
zout en peper, versgemalen
sap van 1 limoen
1 eetlepel soyasaus


OM TE SERVEREN :
broodjes of sneden lekker vers (desem)brood
kant en klare barbecue saus

BEREIDING :
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maak een mengsel van de chillivlokken, mosterdzaadjes, peper en zout en wrijf het vlees er stevig mee in.
Leg het vlees op een met olie ingevet bakblik.
Giet de cider en de azijn eroverheen en verdeel de uien en de knoflook erover.
bedek het met bakpapier, pak het in aluminiumfolie en bak 3 uur. Verwijder het papier en de folie en bak nog eens 1 uur.
Laat even rusten en trek het vlees daarna met een vork in stukjes/plukjes


Meng alles voor de koolsalade door elkaar.


Beleg het brood met een portie vlees en bbq saus naar keuze en geef de koolsalade erbij.

1 opmerking:

Ellen zei

En nu de zon nog, en dan smaakt dit perfect denk ik!