zondag 6 november 2011

honing/bier-brood


ingrediënten
bloem   3 cups  of  675 ml  of 400 gram
bakpoeder 1 eetlepel (15ml)
suiker   2 eetlepels 
zout  1 theelepel
honing 2 eetlepels
1 blikje bier
gesmolten boter  60 gram
Bereiding
Verwarm de  oven voor op 180 graden
vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Mix de droge ingrediënten.
Roer met een houten lepel de honing en het bier erdoor (verwarm de honing eventueel in de microwave om 'm makkelijker te kunnen mengen)

Giet de helft van de boter in de vorm. Schep het deeg erop en verdeel tenslotte de ander helft van de boter erover. gebruik een kwast om de boter goed te verdelen.
Bak 50 a 60 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een mes schoon uit het brood komt.

1 opmerking:

Balsemien zei

Hmmm klinkt lekker en niet te ingewikkeld...