woensdag 8 augustus 2012

cantuccini met hazelnoten



Verwarm de oven voor op 180 graden

Roer 30 gram hele zachte boter met 125 gram fijne tafelsuiker, één ei en het rasp van een sinaasappel tot een zacht, bijna vloeibaar mengsel. Doe daar 200 gram bloem, 80 gram (gebakken) hazelnoten, een afgestreken theelepel bakpoeder, en een snufje zout bij. Goed roeren (ik gebruik altijd een spatel) tot je een deegje krijgt. Indien nodig heel even kort kneden. Verdeel het deeg in tweeën en maak van elke helft een dikke rol.
Leg deze rollen op een bakblik, bekleed met bakpapier. Schuif ze in de oven en bak ze 20 a 25 minuten. De rollen moeten stevig maar nog een klein beetje zacht zijn zodat je ze goed kunt snijden.

Snijd de rollen in schuine plakjes van ongeveer twee centimeter. Doe dit met beleid anders vallen ze uit elkaar. leg de plakjes op de bakplaat met bakpapier en bak ze nog tien minuten tot ze goudbruin zijn.

Dit recept is goed voor ongeveer 30 koekjes.

Geen opmerkingen: