zondag 19 augustus 2012

Zwoele zomeravonden II

Gisteren was ik in Haarlem voor een Table d'hotes in het restaurant café  Thuys van Museum Het Dolhuys.
Het café is recentelijk overgenomen door Sabien Bosman. Begin volgende maand is de verbouwing klaar en gaat het museumcafé officieel open. Tot die tijd staat er de charmante Keet (bouwkeet) op het terrein van waaruit drankjes en broodjes worden verkocht.
Ieder weekend, op vrijdag en zaterdagavond, organiseert Sabien Table d'hotes avonden waarbij gekookt wordt uit kookboeken als Moro, Plenty, Jamie etc.
Gisteravond zaten zo'n dertig gasten aan de lange tafel in het park onder de bomen om te genieten van een vegetarisch diner uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi.
Een geweldige setting en perfect weer. De avond begon ietwat turbulent. Een jonge buurtbewoner(8 a 9)  vond het nodig om, ondanks eerder waarschuwingen, het terrein op te fietsen. Dit keer fietste hij de complete paella-pan om zodat het hoofdgerecht voor dertig personen opnieuw moest worden gemaakt. Gezien de woede en verwensingen aan het adres van de kleine wielrenner denk ik niet dat deze nogmaals het hek van het Dolhuys terras zal passeren.De rest van de avond liep gesmeerd, gemoedelijk en geanimeerd. Vooraf was er aubergine met een karnemelksaus en granaat-appel, daarna een knoflooksoepje, groentenpaella, salade met geweekt brood en eetbare bloemen en gepofte uitjes. Toe een heerlijke sinaasappeltaart en een perfecte espresso uit de Keet.Geslaagd en memorabel.


1 opmerking:

Balsemien zei

Wat een geweldig diner en een enerverende avond!