zondag 14 oktober 2012

Deze gaat op het wenslijstje. Ik mocht er al even in bladeren bij mijn dochter. Absoluut inspirerend.



zaterdag 6 oktober 2012

pruimengebak


Met een paar lapjes bladerdeeg en een pruim of 3 kun je al indruk maken.

woensdag 3 oktober 2012

herfstsalade


fijngesneden andijvie en wat gemengde sla
erop, gebakken portobello schijfjes
 en gebakken ontbijtspekblokjes
eroverheen, blue cheese dressing
erbij: partjes ovengeroosterde aardappel,

maandag 1 oktober 2012

gehaktbroodje

Het recept voor gehaktbrood stond al eerder op de blog maar ditmaal zijn de hoeveelheden voor een kleiner exemplaar.

In een grote schaal, met genoeg ruimte om enthousiast te kneden gaan :
400 gram gehakt van een rund dat een goed bestaan heeft genoten.
1 ei
een royale theelepel grove mosterd
peper en zout
een eetlepel griekse yoghurt of creme fraiche
fijn gehakte kleine (rode) ui
teentje fijngehakte knoflook
twee, tot fijn kruim gemalen afbakbroodjes (kaiser)
Een handvol platte peterselie en blaadjes van 8 takjes verse tijm. (ik laat het altijd mee malen met het brood in de keukenmachine.)

Enfin, de hele bliksemse boel dus in de kom en kneden maar.
Als alles goed gemengd is stort je het in een passende vorm die eventueel bekleed is met reepjes ontbijtspek (laat overhangen zodat het gehakt later bedekt kan worden)
Maak een sausje van een lepel suiker, een lepel balsamico en twee lepels tomatenketchup en schenk dit over het gehakt. Dek af met het ontbijtspek en laat zo'n 40 a 50 minuten bakken op 180 graden.