donderdag 7 maart 2013

bananenbrood

Vandaag is het Banana-Blikopener-Event in het Stedelijk Museum van Amsterdam, georganiseerd door mijn dochter Emma. Ik ga erheen met dit recept onder mijn arm.

Bananenbrood

Ingrediënten

Porties: 12
250 gr bloem 
1 tl baksoda 
snufje zout 
115 gr boter 
115 gr bruine suiker 
2 losgeklopte eieren 
500 gr geprakte overrijpe bananen

Bereiding

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 1 uur 5 minuten 
1.Verwarm de 
oven voor op 180 graden Celsius / Gasovenstand 4. Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in. 2.Meng de bloem, baksoda en zout in een grote kom. 3.Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Giet het mengsel in de cakevorm. 4.Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.

2 opmerkingen:

Balsemien zei

Dit wil ik ook es gaan maken. Maar... waar koopt een plattelander baksoda?

klarakapucine zei

Tja, via internet? Zelfs hier in de metropool is het niet op elke hoek te krijgen. Ik ga ervoor naar Eicholz in de leidsestraat of soms zie ik het bij een turkse of marokkaanse kruidenier.