maandag 4 maart 2013

couscous salade met bloemkool

Snel even noteren, dit recept met couscous, bloemkool, worteltjes en pijnboompitjes.

Voor mijn avondmaaltijd op deze geweldige lentedag strooide ik een paar lepels couscous in een grote schaal plus een handje rozijnen. Kokend water erbij tot net boven de couscous en dan rustig laten wellen. de bloemkoolroosjes bijtgaar koken. Ze mogen niet uit elkaar vallen.
Citroensap mengen met deels olijfolie en deels zonnebloemolie en veel groene kruiden als munt, peterselie, dille en koriander. Hoeft niet allemaal. Gewoon kijken wat je hebt en waar je op dat moment zin in hebt.
De gewelde couscous even losroeren en mengen met de uitgelekte bloemkoolroosjes. De citroen/kruidendressing erdoor mengen en op smaak brengen met zout. 
Ik deed er ook nog een schep pittige Marokkaanse wortelsalade doorheen en bestrooide het geheel met  pijnboompitjes. 
Echt lekker en voor herhaling vatbaar.

2 opmerkingen:

Balsemien zei

Mmmm, klinkt goed! We aten ook bloemkool, als ovenschotel, maar die was een beetje mislukt... Volgende keer deze salade maar maken!

Anoniem zei

hmmm klinkt lekker die ga ik ook eens maken!