woensdag 24 december 2008

kerstsoepje

Met een knolselderij, een ui, twee aardappels, 1 a 2 knoflooktenen en een liter bouillon naar keuze maak je chefwaardig soepje.
Snijd de knol in plakken en schil deze. Snijd de plakken in niet te kleine stukken. Snijd de overige groenten in stukken van dezelfde maat. Verhit een scheut olijfolie in een zware pan en fruit de groenten rondom glazig. Voeg een liter bouillon toe (ik gebruikte een kippenbouillonblokje en een frans blokje bouquet garni) kan ook groenten- of kruidenbouillon zijn voor de vergetariër.
Laat zo'n twintig minuten koken op gematigd vuur tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Kijk of de dikte je bevalt en voeg anders nog wat bouillon toe. Maak op smaak met zout en peper.Voor de luxe versie kunnen er kortgebakken paddestoeltjes toegevoegd worden, een scheutje room en wat peterselie. Een super eenvoudig, voordelig en succesverzekerd recept.

Geen opmerkingen: