zaterdag 27 december 2008

chocoladetruffels

Tenminste eenmaal per jaar, in de winter, maak ik chocoladetruffels. Ik proef er één, de rest is voor de geef. Vandaag werden het rumtruffels. Ipv likeur gebruikte ik een rumsiroopje en een paar druppels rum essence. Het recept schreef ik al eens in de blog maar voor het gemak bij deze nog eens.

240 gram pure chocolade
90 ml. room
50 ml likeur (cointreau)
Heel fijn rasp van een sinaasappel (optioneel)
40 gram boter
Smelt de chocola met de boter en de room au bain marie of met beleid in de magnetron.Meng tot een mooie gladde massa.Doe de cointreau en fijne sinaasrasp er doorheen.Giet dit mengsel in een lage schaal om af te koelen en op te stijven.Draai van de stevig geworden massa balletjes en doop deze nog een keer door gesmolten pure chocola. (niet te heet, het mag wat dikker zijn. Af laten koelen en eventueel door cacaopoeder halen.
Je kunt deze truffels met elke willekeurige likeur maken of met rum. Leef je uit!

Geen opmerkingen: