zaterdag 16 januari 2010

thee met jarigtaart

kaarsjes blazen
thee en taart

CHOCOLADETAART
200 gram bloem
200 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel dubbelkoolzure soda
40 gram cacao van goede kwaliteit
175 gram ongezouten boter
2 grote eieren
2 theelepels vanille extract
1,5 dl zure room
glazuur :
75 gram ongezouten boter
175 gram pure chocola
300 gram poedersuiker
1 eetlepel golden syrup
1,25 dl zure room
1 theelepel vanille extract
Vet twee springvormen van 20 cm in en leg bakpapier op de bodem
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een mooi glad beslag van.
Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak ze in een voorverwarmde over van 180 graden .
Ongeveer 35 minuten maar begin na 25 minuten al te controleren of ze gaar zijn.
Smelt de chocola met de boter au bain marie. Laat dit mengsel wat koelen.
Doe de poedersuiker in de schone mengkom van de machine en laat even draaien zodat de klontjes verdwijnen. Giet er, terwijl de machine draait het chocolademengsel met golden syrup, vanille en zure room bij. Als de dikte niet ok is kun je er of wat gekookt water bij doen of juist meer poedersuiker. schep eenderde van het glazuur op de cake en leg de andere er bovenop. Bestrijk daarna de bovenkant en zijkanten van de taart met de rest van het glazuur.

1 opmerking:

Anoniem zei

mmmmmmmmmmmmmmm