woensdag 20 juni 2012

terracotta wijnkoeler


Het loopt alweer naar het einde van juni en tot nu toe zijn we niet echt verwend met zomerse dagen. Voor het gemak, en om de moed erin te houden, ga ik er vanuit dat we ze nog tegoed hebben. Visioenen van buiten eten en tot diep in de nacht blijven hangen met wijn en lekkere dingen, dienen zich aan. 
Tegenwoordig komt wijn steeds meer in kartonnen verpakking met handig kraantje. Praktisch voor wanneer je met een groter gezelschap bent. Echter, heeft een fles wijn nog iets elegants en decoratiefs op tafel, een kartonnen pak is een kartonnen pak.  "Mooi om te zien" is hier veel minder aan de hand. Een verrassende oplossing komt in de gedaante van een terracotta wijnkoeler die het nuttige met het aangename verenigt. Het heeft iets weg van een vogelhuis maar koelt dus de wijn en geeft een vele malen aangenamer uitzicht dan een kartonnen pak. 
Ik ontdekte de wijnkoeler op de webwinkel van Kookpunt.
Kookpunt heeft ook fysieke winkels, met een grote hoofdvestiging aan het Noordplein in Rotterdam. Er is geen nee te koop zou mijn moeder zeggen.
Of je nu op zoek bent naar een sapcentrifuge,foodprocessorgrillpan, ijsmachineJapans mes, keukenmachine, taartvorm, siliconen bakvorm of iets anders, ze hebben echt álles wat je zoekt.
O ja, kijk ook nog even bij de kookboeken. Het superleuke boek van Kirsten en WillemJan van restaurant Gartine is enorm afgeprijsd. van bijna 30 euro nu voor nog geen 10.

1 opmerking:

Nell Nijssen zei

Nou, een vogelhuisje is toch meteen een stuk eleganter dan een kartonnen doos, hé? Ik vinnum grappig.