woensdag 19 september 2012

aubergine tarte tatin


Snijd twee aubergines in stevige plakken, kwast ze aan beide zijden in met olijfolie en rooster ze in 30 minuten in een oven van 180 graden. Bak in een koekenpan twee uien in ringen zachtjes gaar.
Vet een cakeblik of  taartvorm in met olie, beleg met bakpapier en kwast er nog wat olijfolie op.
Bestrooi de bodem met een theelepel (riet) suiker en wat pijnboompitten. Leg de schijven aubergine afgewisseld met uiringen en bestrooid met fijngesneden salie en/of tijmblaadjes en peper en zout dakpansgewijs in de vorm en dek af met (blader) deeg. Maak een paar inkepingen om de stoom te laten ontsnappen en bak ongeveer 30 minuten op 180 graden.
leg een bord of een plank op de vorm en stort de tarte tatin. Leg op elk stukje warme  auberginetaart een paar plopjes geitenkaas.

Geen opmerkingen: