zaterdag 8 september 2012

Cornish pasty

Vanochtend kocht ik meiraapjes, winterwortel en aardappel op de markt. Ik had zin in de smaak van Cornish pasty. De wortel ging in kleine dobbelsteentjes evenals twee grote aardappelen en twee flinke meiknollen. Dit groentemengsel ging samen met een grote, kleingesneden ui in de koekenpan. Even aangezet in de olijfolie, glas water erbij om het mengsel  te smoren  Ik maakte een snel piedeeg van 500 gram bloem, 150 gram gesmolten boter ( vermengd met 150 ml water) en wat zout.
Na een half uurtje werd het groentemengsel vermengd met 200 gram lamsgehakt, zout en peper.
De helft van het deeg werd uitgerold tot een dunne ronde lap. Hierop ging de vulling (in een berg) en over de vulling kwam een tweede, grotere lap. De randen werden met ei op elkaar geplakt, wat sneetjes in de bovenkant en zo'n 35  minuten en een hete oven van 180 graden. 

Geen opmerkingen: