woensdag 12 december 2007

blini's, borsjtsj en een truffel toe

Een geslaagde avond met aangenaam gezelschap. Op het menu stonden blini's met zalm, heilbot, tarama, auberginesalade en paddenstoelen tapenade. Daarna borsjtsj, als dessert kastanjemousse en tot slot chocolade-truffels.
Had ik het recept voor chocoladetruffels nou al eens op de blog gezet? Geloof het niet. Komt ie ................

240 gram pure chocolade
90 ml. room
50 ml likeur (cointreau)
Heel fijn rasp van een sinaasappel (optioneel)
40 gram boter

Smelt de chocola met de boter en de room au bain marie of met beleid in de magnetron.

Meng tot een mooie gladde massa.
Doe de cointreau en fijne sinaasrasp er doorheen.
Giet dit mengsel in een lage schaal om af te koelen en op te stijven.
Draai van de stevig geworden massa balletjes en doop deze nog een keer door gesmolten pure chocola. (niet te heet, het mag wat dikker zijn. Af laten koelen en eventueel door cacaopoeder halen.
Je kunt deze truffels met elke willekeurige likeur maken of met rum. Leef je uit!

Geen opmerkingen: