zondag 2 december 2007

Borsjtsj

Hartverwarmende, prachtig wijnrode Oosteuropese soep.
Boter om in te bakken
1 grote ui geschild en gesnipperd
1 grote wortel, schoongemaakt en in reepjes gesneden
2 grote gekookte bieten in plakjes gesneden
½ rood kooltje, fijngeneden
1 ¼ liter runderbouillon, zonder vet
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel moutazijn
1 eetlepel suiker
Zout en versgemalen peper
Griekse yoghurt of zure room

dille

Smelt boter in een grote pan.
Voeg de groenten toe en laat deze 5 minuten zachtjes smoren in een gesloten pan.
Roer de andere ingrediënten erdoor en breng de soep aan de kook.
Laat zachtjes in afgesloten pan 20 tot 30 minuten trekken totdat de groenten gaar
zijn en de soep zacht is.
Breng op smaak met peper en zout.
Geef zure room of yoghurt apart erbij.

Geen opmerkingen: