zaterdag 21 juni 2008

aardappelsalade

Nou daar komt ie dan Judith!
1,5 kilo lekkere vastkokende aardappelen
1 appel, geschild en in piepkleine blokjes gesneden
stuk of 10 cornichons in kleine blokjes
vier lenteuitjes, gesnipperd
4 eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
4 eetlepels griekse yoghurt
1 flinke theelepel mosterd en veel verse bieslook

Zet de aardappelen, in de schil, op met koud water met zout. Xtreem grote exemplaren kunnen worden gehalveerd voor een gelijkmatige garing.
Als het water kookt, ongeveer tien minuten laten koken. Aardappelen van het vuur af in het kookwater laten afkoelen en nagaren.
Afgekoelde en afgegoten aardappelen schillen en in blokjes snijden.
Meng mayonaise, yoghurt, mosterd, ui, appel en bieslook en evt. nog wat citroensap of witte wijnazijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Meng de saus door de aardappelen.
Er kan worden gevarieerd met kruiden zoals dille, peterselie of dragon. ook kunnen er uitgebakken spekjes of hardgekookt ei aan worden toegevoegd. Kijk maar .

Geen opmerkingen: