zaterdag 7 juni 2008

vlierbloesemrecept 2


Ingrediënten:4 dl vlierbloesemsiroop(vlierbloesem, 5 dl water en 1 kg suiker)3 dl melk3 dl eiwitsap van een halve citroen
Bereidingswijze:Breng 5 dl water en 1 kg suiker aan de kook.Doe de zelf geplukte vlierbloesem in een karaf en giet het water met de suiker over de vlierbloesem en laat dit 2 dagen in de koelkast staan. Na 2 dagen de siroop zeven.Voeg de andere ingrediënten toe. De massa opdraaien in een ijsmachine tot een mooie sorbet.Wat moet je nu met vlierbloesem zult u misschien wel denken.Dit is een heel mooie, eigenlijk ondergewaardeerde struik waar je heerlijke limonadesiroop en vervolgens dus sorbetijs van kan maken. Je kan ze vanaf april/mei heel goed plukken.Maak dan meteen de siroop, die je vervolgens als frisse limonade kunt gebruiken of eventueel als smaakmaker voor een kir of kir royale.
Ook kun je de bloesem in bierbeslag bakken en als verrassende amuse serveren!
Bierbeslag (pâte à frire)
Ingrediënten:1 kg gezeefde bloem8 dl bier2 dl olie4 eidooiers8 eiwittenzout
Bereidingswijze:Roer de bloem, bier, olie, eidooiers en zout tot een gladde massa.Klop vlak voor het gebruik de eiwitten tot een stevig schuim.Spatel het schuim voorzichtig door het beslag.Haal de vlierbloesem door het beslag en bak dit af in olie van 180 graden.

Geen opmerkingen: