dinsdag 17 juni 2008

meatloaf

foto gehaktbrood 009

Zoveel zielen, zoveel recepten voor gehaktbrood.
Vandaag aten we deze. Heeeel erg lekker.
1 kilo gehakt (750 gram runder- en 250 gram hoh gehakt)
1 grote ui, fijngesnipperd
2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
peper/zout
handvol verse tijm
handvol verse, gehakte bladpeterselie
eetlepel mosterd
2 eieren
13 eetlepels broodkruim
6 eetlepels griekse yoghurt
voor het bovenlaagje
4 eetlepels ketchup
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel balsamico
eventueel plakjes gerookt ontbijtspek
Kneed het gehakt, tot en met de yoghurt, goed door elkaar.
Doe dit in een glazen cakevorm.Meng de ingrediënten voor het bovenlaagje en smeer dit op het gehakt in de vorm. Leg eventueel plakjes ontbijspek kruislings over het gehaktbrood en bak dit een uur in een oven van 175 graden.Giet het overtollige vet af en laat het wat afkoelen. Lekker met coleslaw en geroosterde aardappeltjes uit de oven.

gehaktbrood 2 008

Geen opmerkingen: