dinsdag 23 februari 2010

PAN BAGNAT

Pan%20Bagnat%20Close[1]
• 1 el rode wijnazijn• 1 tl scherpe Franse mosterd • zout • 4 el olijfolie • versgemalen peper• 1 ronde Italiaanse bol (of Frans stokbrood) • 2 rijpe tomaten, in plakjes• enkele fijne (Franse) augurkjes • 2 lente-uitjes, wit en groen, fijngehakt• 7 reepjes groene of rode paprika • enkele ontpitte, hartige, kleine zwarte olijven, fijngehakt • 7 ansjovisfiletjes, uitgelekt • 1 hardgekookt scharrelei, gepeld, in plakjes• 1 artisjokhartje, in schijfjes • 5 radijsjes, geplet • 5 blaadjes basilicum
/variatie met tonijn mag ook.

Klop de azijn, mosterd en zout tot het zout is opgelost. Klop er dan de olie door en breng op smaak met peper. Laat deze vinaigrette even staan.
Snijd het brood doormidden en haal er wat kruim uit. Beleg een zijde van het brood met alle overige genoemde ingrediënten. Giet er een straaltje vinaigrette over, leg de resterende broodhelft erop en plet het brood 30 minuten onder een zwaar gewicht.
Het slaat werkelijk nergens op om dit "over de top zomers" recept in februari op de blog te zetten. Ik kwam het echter tegen en aangezien ik niet de enige ben die aan wat zon toe is,........ bij deze :
Het recept (voor 1 pan bagnat) > lekker soppig en niet ongezond.

1 opmerking:

Naomi zei

Heb dit brood vaak in Frankrijk gemaakt op vakantie. Het verhaal gaat dat de Jeu de Boules mannen een Pain Bagnat meekrijgen van hun vrouw. Heerlijk onder alle omstandigheden.