dinsdag 29 juni 2010

Pezenas

Dit zijn de hartige pasteitjes uit Pezenas. Een stadje dat we passeren op weg naar onze vakantiebestemming. Ik heb ruimschoots gegoogeld naar culinaire specialiteiten in de Languedoc. Naast de overbekende wijnen kwam ik natuurlijk Cassoulet tegen, Nouilly Prat uit Marseillan aan de kust, verschillende kazen en deze speciale taartjes.
Ik heb zo'n idee dat het qua eten en drinken helemaal goed gaat komen daar in het zuiden.
hier een recept voor de pasteitjes uit Pezenas.
Ik heb nu even geen tijd voor de vertaling, die volgt t.z.t., of niet.
Préparation : 40 mn Cuisson : 30 mn Ingrédients (pour 15 personnes) : Pâte brisée :- 800 g de farine- 400 g de beurre - 2 jaunes d'oeufs- 1/2 verre d'eau- 1 cuillère à café rase de selGarniture :-
600 g d'épaule d'agneau désossée et hachée- 100 g de raisins secs- 2 cuillères à soupe de cassonade- 180 g de saindoux- 1 gros citron non traité- quelques pincées demuscade, cannelle, cumin- 1 oeuf- sel et poivre

Geen opmerkingen: